Aavikkosoturit II

Osa IX

Vastarinta

Ryhmä oli herännyt tavernan suojista, kun Sindirin mentyä alakertaan näki hän Shadeedin juttelemassa erään miehen kanssa.

“Ah, tervehdys Sindir, tässä on Jevel Perlan, mies josta puhuin eilen.” Shadeed sanoi. Samoihin aikoihin Farood saapui alas.

“Uusia uutisia rintamalta.” Jevel aloitti. “Kapinalliset ovat eristäneet suuria osia kaupungista sekä sulkeneet pääsyn Tormin Temppeliin. Itse pääsin lävitse, sillä Tormin palvelijana he kuitenkin kunnioittivat…noh, ainakin eräitä lakeja.” Hän jatkoi.

“Entä Historioitsijat?” Farood kysyi.

“Historioitsijat ovat tietojeni mukaan eristäneet itse itsensä, sillä he eivät tahdo sekaantua kapinallisten toimintoihin.” Jevel jatkoi.

Muiden saapuessa alas aamupalalle jatkoivat he keskustelua. Ilmeni, että kapinalliset syyttivät Historioitsijoita taudista, eikä Farood keksinyt syytä, mikseivät he (historioitsijat) toimisi avoimmin, eihän heillä olisi ollut mitään pelättävää. Jevel kertoi myös, että viralliset tahot ovat olleet melko tehottomia kapinallisia vastaan, sillä heillä oli vahva johtaja takanaan. Kapinalliset eivät kuitenkaan ole suorittanut iskuja historioitsijoita vastaan ja Sindir ajattelikin, että voimakkaita maageja vastaan eivät kapinalliset pystyisikään mitään.

Jevel näki Autotauruksen rintapanssarissa komeilevan Helmin symbolin ja totesi, että hän pääsisi varmasti Tormin temppeliin sen avulla.

Ja niin he tekivätkin. Ryhmä kulki Jevelin avustuksella katuja pitkin, kunnes saapuivat temppelin eteen kasatuille barrikadeille. Siellä heitä vastassa oli joukko kapinallisia, joita johti sotakirveellä varustettu jykevä mies, Arak nimeltään. Helmiläisenä Autotaurus sekä Lambert saivat kapinalliset päästämään heidät läpi temppeliin, jossa heitä vastassa oli joukko Tormilaisia pappeja. Yksi heistä kertoi vallitsevan tilanteen olevan melko paha, sillä kapinalliset eivät tahtoneet päästää pappeja ulos vaatien historioitsijoiden päitä pölkylle. Ryhmä kuitenkin tahtoi lopettaa väkivaltaisuudet mahdollisimman nopeasti, joten papin avustuksella alkoivat he neuvotella kapinallisten kanssa.

Sillä kukaan ei ollut saanut yhteyttä historioitsijoihin taudin purkauduttua kaupungissa, eivät kapinalliset uskoneet, että ryhmäkään siinä onnistuisi. Heidät kuitenkin saatiin suostuteltua, että jos ryhmä pyrkisi historioitsijoiden puheille, eivät siellä vartioivat kapinalliset estäisi heitä.

Erävoitto.

Ryhmä saapui Historioitsijoiden tornin juurelle. Farood käytti magiaansa tunnustellakseen, mitä raskaan oven toisella puolella olisi, mutta näki vain aution sisäpihan. Autotaurus koputti muutaman kerran, tuloksetta. Tapaus näytti toivottamalta, kunnes oveen ilmestyi yksi pari silmiä, joka tarkkaili ryhmää. Sitten oveen ilmesty pieni suu kysyen matalalla äänellä “Mitä asiaa?”

Ryhmä sai luvan mennä sisälle, mutta vain sisäpihalle saakka, sillä he eivät olleet ajamassa kapinallisten agendaa. Siellä kului vielä tovi, kunnes tornin juurelta saapui eräs vanhahko mies, Ramazan Jafari oli hänen nimensä.

Ryhmä kertoi akvedukteista ja siellä olevista Maskin palvelijoista. Ramazan huokaisi ja pelkäsikin kapinallisten turvautuneen heihin pahan paikan tullen. Hän ei kuitenkaan asialle voisi mitään tehdä, sillä historioitsijana hänellä ei ole sellaisia valtuuksia, mitä kaupungin viranomaisilla.

Koska tilanne vaikutti selvästikin siltä, että molemmat osapuolet syyttivät toisiaan, ryhmä kertoi tarvitsevansa jonkun keinon löytääkseen totuuden. Historioitsija kertoi pystyvänsä auttaa tässä, mutta tarvitsisi ehdottoman työrauhan sekä varmuuden, että kapinalliset eivät häiritsisi heitä tänä aikana.

Ryhmä palasi kapinallisten luokse ja kertoivat etsivänsä totuuden, mutta sitä varten kapinallisten pitäisi jättää historioitsijat rauhaan, ainakin toviksi. Arak suostui, mutta jos tuloksia ei syntyisi, tietäisivät he keitä syyttää.

Ryhmä päätti matkata takaisin Sabiriin, samalla he voisivat kertoa uutiset sekä hakea Autotauruksen hevonen, Montero.

Sabirissa Begni Demeter II otti uutisen vastaan melko tyytyväisenä vastaan. Olihan taudin alkulähde löytynyt ja ongelma “hoidettu”. Ryhmän pyynnöstä Begni sanoi myös lähettävänsä delegaation Farookin selvittämään asiaa Historioitsijoiden sekä kapinallisten kanssa. Ennen sitä Genovino kuitenkin sai luvan Begniltä pyytää ryhmää auttamaan eräässä botanisessa asiassa.

Toimistollaan hän kertoi pystyvänsä valjastamaan lääkettä suuriakin määriä, mutta tarvitsisi erästä sienilajiketta. Genovino vain tarvitsisi tukea, jos vihamielisiä eläimiä tai muita sattuisi tielle. Koska matka rantaluolaan, jossa näitä sieniä olisi ei ollut pitkä, päättivät he matkata sinne saman tien.

Rantaluolan suuaukko oli hyvin soinen. Suuaukon kohdalla pienen kissan kokoiset hyönteiset hyökkäsivät ryhmän kimppuun, mutta ne saatiin helposti taltutettua.

Sisällä luolassa eri värein hohkaavat sienet johdattivat yhä syvemmälle, kunnes pimeydestä lensi seitintapaista verkkoa Autotaurusta kohti! Vastassaan heitä oli kaksi suurta rapua sekä violetinhohkaava jättiläissieni! Taistelut onneksi voitettiin ilman tappioita ja Genovino sai sienensä talteen. Siellä ollessaan he kuitenkin huomasivat kolme suurta Rantaluolan monumenttia, joissa näytti olevan jonkinlaista tekstiä.

Farood kopioi tekstit talteen, minkä jälkeen ryhmä palasi nopeasti takaisin Sabiriin. Sabirissa he käyttivät osan palkkirahoistaan aseisiin ja tarvikkeisiin ja valmistautuivat matkaan takaisin Farookiin Kossuthin Temppelin delegaation kanssa.

Comments

Farood kopioi tekstit. ei genovino. lisöksi siellä oli kolme monumenttia, eikä kolme monumentti

Osa IX
 

Fix’d. Kirjoitin tuon edellisenä päivänä ja viime pelikerrasta oli hieman aikaa, joten sävelsin/sovelsin tarpeen niin vaatiessa :)

Osa IX
Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.