Aavikkosoturit II

Osa X

Ratkaisun avaimet

Begni Demeter II:n lähettämä delegaatio Sindir Myr, Autotaurus sekä Farood Nopsajalka mukanaan oli saapunut Farookin jokilaivalla parin päivän kuluessa. Heidät vietiin majataloon, jossa seikkailijat olivat saaneet yöpyä ja Shadeed kertoi Autotaurukselle, että kaupungissa oli ollut, kaikkien onneksi, hyvin rauhallista.

Ryhmä ei kuitenkaan jäänyt pitkäksi aikaa majatalolle vaan Jevelin kanssa pyysivät delegaatiota seuraamaan heitä kapinallisten päämajaan, jotta neuvottelut voitaisiin aloittaa mitä pikimmiten. He kulkivat jälleen tuttuja katuja pitkin Tormin Temppelin juurelle, jossa kapinalliset pitivät tukikohtaansa. Autotaurus meni edellä ja kertoi kapinallisten johtajalle, että Begni Demeter II:n delegaatio oli saapunut neuvotteluihin ja osoitti kädellään tulenpunaisiin kaapuihin pukeutuneita miehiä. Johtaja lähestyi Autotaurusta, katsoi häntä pitkään ja kertoi neuvotteluhuoneen olevan valmis jatkaen, että muilla ei olisi asiaa tilaan ellei erikseen asiasta anneta pyyntöä.

Delegaatio meni sisälle huoneeseen, jonka keskellä oli iso puinen pöytä ja ympärillä tusinan verran tuoleja.

“Poistukaa nyt.” Kapinallisten johtaja totesi seikkailijoille. “Kauanko tämä vie aikaa?” Farood kysyi, mutta sai vastaukseksi “jopa useita tunteja, jos vielä häiritsette meitä.”

Osapuolten aloitettua neuvottelut ryhmä mietti, mitä voisi nyt tehdä. Sillä neuvotteluihin voisi mennä jopa pahimmassa tapauksessa päiviä, päättivät he mennä Historioitsijoiden luokse katsomaan, josko heidän projektinsa olisi edennyt…

Ryhmän onneksi Historioitsijat olivat saaneet projektinsa valmiiksi. Ramazan asteli jälleen vaivalloisesti etupihalle kädessään nyrkin kokoinen kangaspussi. Näyttäessään pussin sisällön kertoi hän seikkailijoille, että rubiini toimisi Totuuden kivenä.

“Kuka tahansa magiaan kykeneväinen pystyy tätä käyttämään. Kohdistatte sen vain haluamaanne suuntaan ja saatte selville tämän todellisen luonteen. Muistakaa myös, että te ette saa sitä omaksenne. Tahdomme sen mitä pikimmiten takaisin.” Ramazan jatkoi antaen kiven Sindirille. Ennen kuin ryhmä lähti takaisin Ramazan jatkoi:

“Ai niin, tahtoisitte varmaan tietää, olemme saaneet luotettavan johtolangan, joka saattaisi kiinnostaa teitä. Kaupungin pohjoispuolella, noin tunnin matkan päässä on eräs maatila. Saimme tietoomme, että tämän valitettavan taudin puhjettua sieltäkin on alkanut kuulla kummia ja tila on kuin “kuollut”. Voisitte käydä tarkistamassa sen samalla…" Hän jatkoi. Ryhmä kiitti ja matkalla takaisin neuvottelijoiden luokse loivat he suunnitelman; Autotaurus ja Lambert yrittäisivät saada selville osapuolten “todellisen” luonteen ja muut valmistelisivat matkaa maatilalle, jonne Historioitsija heidät ohjasi.

Kapinallisten luona Autotaurus pyysi päästä neuvottelijoiden puheille Lambertin seisoessa hänen takanaan Totuuden Kivi visusti piilossa. Autotauruksen oli ensiksi vaikeuksia päästä sisään, mutta sai diplomatian avulla suostuteltua heidät päästämään soturit sisään, olihan asia hyvin kiireinen sekä tautia ajatelleen tärkeä. Sisällä Autotaurus selitti neuvottelijoille, mitä Historioitsija oli heille kertonut maatilasta ja samaan aikaan Lambert hiljaa paljasti Totuuden Kiven, keskittäen mielellisen voimansa havaitsemaan mahdollisia poikkeamia henkilöissä. Asiansa kerrottua Autotaurus katsoi Lambertiin, joka nyökkäsi hyväksyvästi häntä kohti.

Ulkona Lambert kertoi, ettei havainnut mitään outoa kenessäkään. Farood, Krabat ja Sindir olivat jo valmiina matkamaan pohjoiseen maatilalle. Helmin soturit liittyivät heidän joukkoonsa ja matka alkoi.

Saapuessaan maatilalle oli heidän silmiensä edessä kolkko näky. Maa oli routainen ja täysin kuollut. Yllättäen he huomasivat kaukana ison otuksen, joka välillä katosi kuin varjo konsanaan, vihreät silmät kiiluen kirkkaasti. Se oli Minotaurus! Se puski ja mylvi raivokkaasti nähtyään ryhmän pellon laidalla. Autotaurus huudahti taistelevansa tätä vastaan, kun farmitalon katolta kolme sysimustiin viittoihin pukeutunutta hahmoa hyppäsi maahan ja juoksivat seikkailijoita kohtaan!

Taistelu oli kiivas, mutta seikkailijoiden onneksi suuri minotaurus ei onnistunut saamaan aikaiseksi tuhoa. Sen lyönnit epäonnistuivat samalla kun Autotauruksen osumat kantautuivat kaikki perille. Myös toiset varjomaiset hahmot saatiin surmattua ilman tappioita.

Tilanne rauhoittui. Ryhmä eteni nopeasti taloja kohti, Krabat ja Farood tarkistivat ladon, mutta näkivät vain kuolleita ja puoliksi syötyjä lehmänraatoja. He liittyivät sitten Autotauruksen, Sindirin ja Lambertin ryhmään, jotka astelivat päätaloon sisälle. Talo muistutti kovin vahvasti Ilinvurissa ollutta Amatus Marslanin asuntoa. He menivät varovasti sisälle, eivät löytäneet mitään ensimmäisestä kerroksesta, mutta pieni ovi avautui kellariin, joka oli hyvin liukas; Kukaan Faroodia lukuunottamatta ei päässyt alas kolhimatta itseään.

Syvällä kellarissa he kohtasivat vielä Maskin palvelijoita, jotka he surmasivat armotta. He löysivät myös Maskin alttarin sekä pienen kipon, jossa oli oudonnäköistä nestettä. He päättelivät löytäneensä taudin alkulähteen ja näin tuhosivat alttarin kokonaisuudessaan.

Ennen paluuta takaisin Autotaurus kävi leikkaamassa Minotauruksen pään näytiksi neuvottelijoille, että tilanne olisi saatu päätökseen.

Comments

Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.