Aavikkosoturit II

Osa XIV

Rao

Farood heräsi vankkureidensa suojista hitaasti ulos kömpien. Kevyt tuuli puhalsi hänen kasvojaan hänen aloittaessaan aamuisen rukoilunsa Oghman puolesta.

Sindir heräsi epämukavaan asentoon. Mikai otti risut pois hänen puvustaan auttaen Sindiriä. Sindir sitten huomasi ison örkin makaamassa maassa nukkuen. Hän hiljaa nousi ylös ja lähti laskeutumaan mäkeä alas vankkureiden luokse. Siellä hän näki Faroodin rukoilemassa vankkureiden alla.

Karak-A-Varn heräsi myös hiljalleen. Oltuaan täysin puhki viimeisimmistä koitoksistaan, hän ei jaksanut reagoida täysin kirkkain mielin siihen, että Sindir oli poistunut alueelta. Tosin maagi ja pappi palasivat ylös katsomaan örkkiä, olihan hän auttanut heitä voittamaan Ruhtinaat.

Aamun tunteina kävi ilmi, että tämä puoli-örkki oli itseasiassa etsimässä eräitä kääpiöitä ja örkkejä, jotka olivat kulkeneet alueella äskettäin. Farood ja Sindir muistelivat, että noin kolmisen päivää sitten he kyllä kohtasivat eräillä raunioilla kuvailemat henkilöt. Koska tämä puoliörkki vaikutti ystävällismieliseltä, päätti maagi ja pappi pyytää häntä tulemaan heidän mukaansa. Ylimääräisestä muskelista olisi varmasti apua, he tuumivat.

Farood päätti ottaa ohjat käsiinsä. Koska Ruhtinaat olivat tuoneet heidät vartioasemalle ryhmän kasvot huputettuina, hän ei tiennyt tasantarkkaan ryhmän sijaintia. Hän katsoi nousevaa aurinkoa, rukoili johdatusta Oghmalta ja päättäväisesti osoitti suuntaan, missä rauniot sijaitsisivat.

Vähän he tiesivät…

Kului tunteja, kun ryhmä saapui alkuillasta autioituneeseen kylään; sen pellot oli raiskattu, talot sortumispisteessä. Sindir ja Farood totesivat, että tämä ei varmaankaan ollut oikea suunta, sillä kylä oli heille uusi. Sitten vastaan, räksyttäen ja haukkuen ilmaantui kaksi koiraa ja heidän perässään apua huutelevia kyläläisiä. “Ruokaa! Auttakaa meitä! Juotavaa!” he huusivat lähestyen ryhmää nopein askelin. Karak ja Sindir olivat laskeutuneet vankkureilta kunnes ryhmä havahtui siihen, että kaikki ei todellakaan ollut kunnossa…kyläläiset hyökkäsivät agressiivisesti miesten kimppuun huutaen ja vaatien ruokaa! Koirat ryntäsivät heidän kimppuunsa Faroodin ladatessa varsijoustaan. Sindir sai tuliloitsullaan tuhottua kolme kyläläistä kerralla huomaten, että märkivää ainetta purkautui niistä niiden kuoltua! Sindir yritti varoittaa Karakia, joka voimakkailla lyönneillään murjoi kahta.

(HUOM: Kun aloitat lukemaan tästä eteenpäin, laita tämä kappale taustalle soimaan)

Erään ison rakennuksen katolta hahmo heilutteli ryhmälle huutaen, että täällä olisi turvallista. Nopeasti Sindir ja Karak hyppäsivät vankkureihin, “Mene!” – huudot kajahtivat Faroodin korville. Farood nappasi hevosten suitset ja käskytti hevosia laukkaamaan eteenpäin kaikin voimin. Kyläläisiä alkoi kerääntyä vankkureiden taaksen heitä jahdaten. “Nopeasti! Käänny tästä!!” kuului ryhmän huutavan Faroodille. Farood painui kaikin voimin sivulle, jopa sankarillisesti, ja sai vankkurit kääntymään kohti isoa taloa, jonka ovi oli jo auki.

“Tulkaa tänne!!” kuului talon sisältä.

Vankkurit joutuivat kääntymään liian voimakkaasti, ja niiden tasapaino alkoi horjua.

“PITÄKÄÄ KIINNI!! TÄSSÄ SITÄ MENNÄÄN!!” Kuului Faroodin huutavan, kun vankkurit kääntyivät 90 asteen kulmassa talon edessä ja kaatuivat nurin. Farood onnistui täydellisen ukemin avulla laskeutumaan ovien eteen, josta eräs kyläläinen nosti hänet ylös ja sisälle. Sindir kaatui kyljelleen maahan ja kyläläiset raahasivat hänetkin nopeasti sisälle. Pahimmiten kävi Karakille, joka naama edellä syöksyi maata pitkin ovien eteen yhden torahampaan katketessa. Hänen ylös saaminen kesti kauemmin örkin kokonsa vuoksi, mutta juuri ennen kuin villit kyläläiset pääsivät ryhmään käsiksi, ovi paiskattiin heidän edestään kiinni ja tukittiin puupölkyillä.

(LOPETA KAPPALEEN KUUNTELEMINEN TÄHÄN)

Tuli tyyneys. Ryhmä pelastui. Ja vastassa heitä oli kourallinen kyläläisiä ihmettelemässä näkyä.

Comments

Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.