Aavikkosoturit II

Osa XVI

Kidutetun Maan kohtalo

Farood Nopsajalka, Karak-a-Varn ja Sindir Myr olivat matkanneet joitakin tunteja hiekkamyrskyn päätyttyä erämaalla kohti Farookia, kun yllättäen paahtavan auringon alla Farood kaatui maahan. Hänen silmiään kirveli. Farood lankesi.

Tapahtuneen jälkeen Farood järkyttyi kovasti, mutta ei kertonut muille syytä kauheaan olotilaansa. Hän hätäisesti pyöri etsiessään poisheitettyä kirjettä tietäen sisimmässään että se oli turhaa. Kirje oli joutunut tuulten puhaltamiksi ja Farood oli menettänyt kaikki pappiskykynsä.

“Lankesin…” Farood mutisi itsekseen.

Ryhmä jatkoi kuitenkin matkaansa. Illansuussa he pääsivät eräille isoille kivimuodostumille, jossa päättivät viettää yön. Farood ja Sindir jäivät keskustelemaan leiritulen ääreen, kun Karak huomasi haltian ja puolituisen takaa varjon. Se oli massiivinen vipeltäjä, joka yllätti muut ryhmän jäsenet täysin! Lisko puraisi Faroodia pahasti, minkä jälkeen lisko-olennon takaa juoksenteli puolitusinallista vipeltäjiä kohti ryhmää! Farood yritti perääntyä napaten varsijousensa, Sindir sai tuliloitsuillaan poltettua pienimmät tuhkaksi. Karak ei onnistunut juuri ollenkaan osumaan isoon liskoon kun toisaalla Faroodin kriittinen osuma maagisesta varsijousestaan (jonka olivat saaneet Rao – kylästä autettuaan heitä n. 1½ viikkoa aikaisemmin) jäädytti liskon täysin, minkä jälkeen se räjähti pirstaleisiin terävien jääpuikkojen pistettyä myös Karakin ihoa. Nuotio jäätyi rytäkässä täysin ja yöhön piti valmistautua uudestaan.

Seuraavana aamuna he keräsivät tavaransa ja jatkoivat matkaa kohti kaakkoa. Iltapäivään mennessä he olivat saapuneet Farookiin. Porttien ulkopuolella he näkivät kaksi miestä keskustelevan erään patsaan rakentamisesta. Farook kävi nopeasti kysymässä, mistä oikein oli kyse ja miehet kertoivat, että lahjoitusten myötä siihen kohtaan oltaisiin pystyttämässä patsasta Lambert Esqualionin kunniaksi.

Kaupungin sisällä Sindir päätti matkata suoraan Historioitsijoiden luokse. Farood jäi bazaarille ja Karak yritti löytää majataloa vain huomatakseen, että hänellä ei ollut yhtään rahaa joten töitä pitäisi tehdä. Niitä hän myös löysi autettuaan erästä seppää kantamaan painavia alasimia ja tavaroita sepän uudelle pajalle. Töistä saaduilla rahoilla hän sai ostettua ruokaa ja juomaa täyttämään vatsansa. Toisaalla Sindir ei päässyt Historioitsijoiden juttusille, sillä heillä oli tärkeä kokous menossa. Yksi palvelijoista kuitenkin lupasi kertoa heti kun heidät voisi tavata. Farood matkasi myös historioitsijoiden luokse ja yritti keplotella itselleen ruokaa kertomalla tarinoita muun muassa opeistaan Whiterunissa.

Illansuussa miehet pääsivät velhojen juttusille vain huomatakseen, että Kidutetun Maan kohtalo olisi vaakalaudalla! Ramazan Jafari kertoi, että aikaa ei olisi hukattavana, sillä Historioitsijat olivat saaneet selville, että Sielunsitojat yrittävät nyt kaikin voimin löytää Kidutetun Maan kaikki artefaktit ja imeä niistä maagiset voimat hallitakseen niillä kaikkia kansoja. Yksi palvelijoista lähetettiin kiirusti hakemaan Karak maagien luokse. Farood selitti tuohtuneena, että Ruhtinaat pettivät heidät täysin, mitä Ramazan ei voinut itse ymmärtää. Sindiriä kiinnosti myös saada takaisin opus, jonka olivat löytäneet akvedukteista.

Kun kaikki olivat paikalla, kun jyrähdysmäinen ääni valtasi kaikki huoneet. Yksi velhoista pyysi tulemaan mitä nopeimmiten huoneeseen, jossa yksi Trabzonin Reseptikirjan osista olisi. Karak jäi ylös, mutta muut laskeutuivat portaat alas ja nopein askelin saapuivat huoneeseen. He näkivät, kuinka tämän Reseptikirjan sivut pläräytyivät nopeasti ja kaikki niissä oleva teksti suorastaan imeytyi huoneen keskellä olevaan sinihohkaavaan valoon.

“Te olette myöhässä! Tenebrous alistaa kaikki Kidutetun Maan kansat orjikseen jolloin kuolema on vain särkynyt unelma taantuneissa sieluissanne!!!”

Samalla hetkellä huoneen keskellä oli usvainen, tummanpuhuva olento, jonka puhe oli kieroutunut ja ääneltään mieltä raapiva. Taistelu ei kuitenkaan päätynyt ryhmän tai velhojen tappioon vaan hetkeä myöhemmin huoneen keskellä oli tuhkainen kasa. Suuri tappio oli kuitenkin kärsitty. Reseptikirjan osasta ei ollut muuta kuin tyhjiä sivuja jäljellä.

“Ei…tämä ei voi olla totta…” Ramazan huokasi. “Teidän täytyy auttaa meitä. Koko Kidutetun Maan kohtalo on vaarassa. Me järjestämme teille aamuksi jokiveneen, jolla pääsette virtaa pitkin lounaaseen, kohti Kidutetun Miehen Aarretta. Annamme mukaanne myös Rituaalikääröjä, joilla voitte suojata artefaktit ennen kuin niiden magia onnistutaan varastamaan. Tiedän, että tämä kaikki kovin nopeasti, mutta aikaa ei ole tuhlattavaksi. Levätkää nyt niin paljon kuin mahdollista. Matka ei tule olemaan helppo. Hän jatkoi.

Seuraavana aamuna ryhmä matkasi jokiveneellä kohti lounasta mukanaan saatekirje Ramazanilta.

Vähän he tiesivät, että Kidutetun Maan kohtalo olisi heidän käsissään…

Comments

Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.